Beauty Like My :D

woensdag 25 december 2013

Mijn ultieme at home gellak tips

Wees extreem voorzichtig bij het verwijderen van gellak

Dit is denk ik de belangrijkste tip die ik mee kan geven. Veel mensen zijn bang voor de schade die gellak aanbrengt bij je nagels. In principe brengt gellak geen schade aan, het verwijderen er van kan je nagels een beetje beschadigen. Doe dit dus héél voorzichtig! De manier die aangeraden wordt is met aceton. Je nagels weken met aceton (zie ook het filmpje boven) en dan voorzichtig de lak weghalen. Ik zal heel eerlijk zijn, ik vind dit behoorlijk heftig. Mijn nagels worden er altijd heel slap van en ik kan me niet voorstellen dat het heel gezond is om je nagels in gif te weken. Wat ik zelf prettig vind is om de gellak er gewoon voorzichtig af te schrapen, zonder aceton. Een belangrijk trucje: gebruik niet té veel primer, door de primer zal de gellak namelijk extreem goed hechten aan je nagel. Dat is fijn om een langdurig resultaat te krijgen, alleen wordt het ook extra lastig om de gellak te verwijderen. Mijn tip dus: voorzichtig met de primer en voorzichtig schrapen. Soms sla ik de primer ook over, als ik de lak ‘maar’ 5 dagen perfect op mijn nagels wil hebben. Ik kan hem er dan zelfs voorzichtig af trekken, zonder schade. Een tip die ik van één van jullie opving: je kan de primer ook alleen aan de buitenkant van je nagels doen. Dus niet de gehele nagel bedekken maar alleen de buitenste rand. Zo hecht de gellak goed maar zit hij niet volledig muurvast en is het makkelijker om te verwijderen.

Verzorg je nagels tussendoor goed

Dit is hoe mijn nagels er nu altijd uit zien als ik gellak heb verwijderd en ze heb verzorgd. Lange sterke nagels die er gezond uit zien! Doordat ik constant een laagje gellak op mijn nagels heb kunnen mijn eigen nagels goed sterk blijven. Het is echt een beschermlaagje! Daarnaast is het dus ook belangrijk om ze goed te verzorgen, zeker als je toch met aceton aan de slag wilt. Probeer een dagje rust te nemen tussen gellak beurten. haal dus de gellak er af en verzorg je nagels goed. Ikbuff ze altijd zachtjes, zodat eventuele losse stukjes weg zijn. Ik vijl mijn nagels tot de goede lengte. Daarna breng ik een dikke laag verzorgende balsem aan, zoals Lush Lemonny Flutter. Op mijn nagelriemen maar óók op mijn nagels. Dit masseer ik goed in. Normaal is het niet goed om vet op je nagels te hebben (omdat lak dan niet hecht) maar in dit geval laten we het echt een dagje zitten. Ik duw mijn nagelriemen terug en probeer op deze dag mijn nagels zo min mogelijk als ‘tools’ te gebruiken. Een trucje: gebruik je nagels alsof er natte nagellak op zit. Voor het slapen nog een lekkere dikke laag crème en de volgende dag zien mijn nagels (en handen) er top uit. Dan pas breng ik een verse nieuwe gellak laag aan. Het vettige gaat toch van mijn nagels af tijdens het douchen.

UV of LED lamp

Er zijn wat onduidelijkheden over UV en LED lampen. Wat is het verschil, moet je perse een lamp hebben van hetzelfde merk als je lak? In gellak wereld zijn UV en LED allebei prima. Soms lees ik dat iemand zegt dat je kanker kan krijgen van zo’n lamp. In dat geval bedoelen ze de UV lamp. Dit is hetzelfde licht als bij een zonnebank, dus houd daar rekening mee. Ja, je kan inderdaad huidkanker krijgen van de zonnebank, dit is eigenlijk een micro versie van een zonnebank. Alleen dit is wel echt heel erg micro. Daarnaast, de meeste gellak sets bevatten een LED lamp. LED is hetzelfde als de lampjes die je soms in een huiskamer ziet. Een UV lamp kom je eerder tegen in een professionele salon. En wat betreft merk: er zit weinig verschil in, je kan gewoon de goedkope Essence lamp gebruiken met je dure gellak. Wel zit er iets verschil in de wattage, waardoor je nagels in die van Essence misschien iets langer moeten. Maar dat is niet erg! We hebben het dan over minuten.

Je kan gellak gewoon gebruiken in combinatie met normale nagellak

Gellak is volgens de nagelspecialisten absoluut niet te vergelijken met gewone lak. Ja, je smeert het op je nagels, daar houdt de overeenkomst een beetje bij op. Zie gellak als een laagje plastic dat je over je nagels aanbrengt. Daarom moet je ook speciale ‘kleur gellak’ gebruiken voor een kleurtje. Je hebt dus een basis/topcoat en een kleur in gel nodig. Maar hoe zit dat met gewone nagellak? Kan je die dan nooit meer gebruiken? Nou, het is niet helemaal ideaal, maar het kan zeker wel. Er zijn twee manieren om het te doen. De makkelijkste is om gewoon gellak aan te brengen (basis/topcoat), dit te doen ‘zonder gelkleur er tussen’ en je nagels helemaal af te maken zoals je normaal zou doen zonder kleur. En vervolgens, als je bovenste laag dus ook niet meer plakkerig is, er gewone lak overheen aan te brengen. Met een gewone topcoat er op. Dit werkt prima! Maar het kost wel wat meer tijd. Je base coat is dan in principe de gellak, wat een stuk meer werk is dan een gewone base coat. Een andere manier, die ik persoonlijk ook fijner vind, is de gewone lak tussen gellak te doen. Eigenlijk hoe je dat normaal ook zou doen met gekleurde gellak. Dit moet wel héél voorzichtig! Eerst breng je een laagje base coat aan van de gellak. Normaal zou je nu een laag gekleurde gellak doen, dat doe je niet. Je pakt de speciale vloeistof (die je normaal alleen aan het begin en einde gebruikt) en haalt dit over de base coat zodat hij niet meer plakkerig is. Dus breng je gewone lak aan. Mijn advies is om het zo dun mogelijk te doen, het moet namelijk perfect droog worden. Ik breng twee dunne laagjes aan en laat het héél lang drogen.. het liefst minimaal 1 uur. Als je zeker weet dat het droog is kan je een laagje gellak topcoat aanbrengen en onder de lamp houden. Vervolgens ga je er weer met de vloeistof overheen zoals normaal en zijn je nagels klaar. Wat gebeurt er als je nagellak niet perfect droog is voordat je de gewone gellak weer aanbrengt? Dan gaat de topcoat heel lelijk rimpelen! Het is dan niet meer perfect glanzend maar erg rommelig. Beide technieken kosten wat meer tijd (je bent het snelst klaar met gekleurde gellak) maar dan heb je ook wat. Ik vind vooral glitterlakjes ‘tussen gellak’ erg mooi, het glittert maar is wel glad aan de bovenkant. Ik heb trouwens van diverse lezers bericht gehad dat nagelstickers tussen gellak absoluut niet werken! Ze gaan lelijk rimpelen. Ik heb het zelf al over gellak getest en dit wilde niet plakken, omdat de gellak zo glad was. Hier ben ik dus nog even mee aan het spelen.
En dat waren ze, mijn ultieme at home gellak tips! Op het moment heb ik alleen een laagje transparante gellak op, mijn nagelriemen zijn erg droog (door het weer denk ik, meer mensen last van?) en moet ik even goed aanpakken. Zodra dat weer op orde is ga ik weer aan de slag met allerlei nagellak combinaties en gellak. Ik vind het gewoon zó mooi! Ik heb het ook altijd op mijn tenen, dat blijft op z’n minst 1 maand perfect zitten. Ik ben fan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten