Beauty Like My :D

woensdag 4 december 2013

Peelings voor het gezicht: Salicylzuur

In het vorige blog over peelings kon je lezen over glycolzuur en wat dit voor je huid kan doen. Vandaag een artikel over salicylzuur en de effecten ervan.
Aroma Therapy
Salicylzuur heeft net als glycolzuur een exfoliërende werking, dit wil zeggen dat het dode huidcellen verwijdert. Het artikel over glycolzuur kun je hier lezen.
Het verschil tussen glycolzuur (AHA) en salicylzuur (BHA) is dat een AHA water oplosbaar is en een BHA is vet oplosbaar. Ze doen beide ongeveer op dezelfde manier hun werk, alleen is een BHA beter geschikt voor een vette huid met acne, omdat dit zuur beter tot de poriën door kan dringen en overtollig talg kan oplossen. Ook geeft salicylzuur over het algemeen minder snel irritaties en is daardoor beter geschikt bij een gevoelige huid.
Spa
Maar salicylzuur heeft nog meer kwaliteiten, het werkt ontstekingsremmend en anti-bacterieel. Deze ontstekingsremmende werking werkt na de peeling nog een aantal dagen door en zorgt er op die manier voor dat er minder snel nieuwe ontstekingen ontstaan en de aanwezige ontstekingen zullen afnemen.
Voor wie is een salicylzuur peeling geschikt?
  • Voor mensen die last hebben van acne en onderhuidse ontstekingen
  • Voor mensen die last hebben van gerstekorrels of mee-eters
Hoe ziet de behandeling er uit?
De huid zal eerst moeten wennen aan dit zuur en daarom zal er in eerste instantie gestart worden met een lage concentratie salicylzuur. De huidspecialist brengt dit zuur aan en bepaalt aan de hand van jouw huidtype hoe lang het zuur mag inwerken. Vervolgens worden eventuele ontstekingen door geprikt en mee-eters verwijdert. Na de peeling word er een dikke crème aangebracht met een hoge spf omdat de huid nu extra kwetsbaar is.
Resultaten na de peeling
De huid word gladder en ziet er gezond en stralend uit. Bestaande acne zal verminderen, maar voor een langdurig resultaat zijn er wel meerdere behandelingen nodig. Doordat de poriën schoon zijn kan talg beter worden afgevoerd en zullen er dus minder snel puistjes ontstaan.
Na de behandeling
Bij thuiskomst is het belangrijk dat je de komende weken een dagcrème met een hoge spf gebruikt. De huid kun je het beste reinigen met een milde facewash. In de ochtend is afspoelen met lauwwarm water voldoende. Ga niet aan de huid pulken, wrijven of krabben, want dan kunnen er littekentjes en huidverkleuringen ontstaan. De huid kan trekkerig aanvoelen en licht gaan jeuken, dit komt omdat de huid zich gaat vernieuwen.
Kosten 
De kosten van een salicylzuur peeling starten vanaf 30 euro. Dit verschilt per huidkliniek of schoonheidsspecialist. Daarvoor zou je dus moeten informeren in jouw omgeving. Cosmetische peelings kunnen vergoed worden door de verzekering, dat is afhankelijk van welk pakket je hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten